lauantai 27. marraskuuta 2010

Pakkasyö on

Tänään on pikkujoulut miehekkeen kautta löytyneen kaveriporukan parissa, lauta- ja korttipelejä, hyvää seuraa ja terästettyä glögiä. Leivoin sen kunniaksi marsipaanilla kuorrutetun kakun, jollaista olen kokeillut kerran aiemminkin.

Olen melko amatööri vielä marsipaanin suhteen. Olenkin etsinyt apua ja ohjeistusta erinomaiselta Kinuskikissan sivustolta, kuinka marsipaania tulee käsitellä. Myös kreemin ohje, mikä tulee marsipaanin ja kakun väliin, on kinuskikissalta.

Sokerikakku
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Vaahtoon lisätään jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Muista jauhottaa vuoka.
Paistetaan 175 asteessa 30-60 minuuttia. (0massa uunissani aika on 35 minuuttia)

*

Kakun halkaisin keskeltä ja kostutin runsaasti maidolla. Kakun väliin laitoin aiemmin hyväksitodetusti persikanpaloja sekä Blå Bandin valkosuklaa-nougat-moussea.

Suklaakreemi
250 g suklaata (itse laitoin kokonaisen Fazerin sinisen sekä neljäsosan Fazerin punaisesta)
100 g rasvaa
½ purkkia Mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Mascarponen sijaan voi laittaa myös maustamatonta tuorejuustoa.

Sulata suklaa. Sekoita voi ja juusto tasaiseksi massaksi. Lisää sula suklaa ja sokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes kreemi on kuohkeaa.

Kreemi on tärkeää levittää mahdollisimman tasaisesti kakun päälle, koska marsipaanin läpi kaikki muhkurat näkyvät. Oman kakun suhteeni en aivan onnistunut.

*

Ja kakun kaverina on pullollinen Alkosta löytynyttä Tuike-glögiä, jota ohentamaan tosin tavallista glögiä :)

Hauskaa ensimmäistä adventtia!

- susa lee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti