![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIRY-CLwMTC6vmAXzzKu5zVWgSAy5V89QR_HXhUrFgGdPvkKuyEKX9A7bEdCqjGADRYt-fZY1KNNv2kJarpqrV59NaUUj4YoAwtE_5eUMFUDBxWb-2aBH7AcQQqmrJpPfN5Z94zLbbNCc/s400/muokattu.jpg)
Sokerikakku
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Vaahtoon lisätään jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Muista jauhottaa vuoka.
Paistetaan 175 asteessa 30-60 minuuttia. (0massa uunissani aika on 35 minuuttia)
*
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiU5OrHuTwHxgNpT8Jbv_AC9xmC6HTvQhj0UhsGpHRw2Pcb18FuoA4iNkOneB91B-rAMB_n83DrTPwyvU3PEsw1GvNwGk5YNToJIu_Phb8DHs9UOGsO6wncT3lrLujm84g1RCGTN4qDCY/s320/5202.jpg)
Suklaakreemi
250 g suklaata (itse laitoin kokonaisen Fazerin sinisen sekä neljäsosan Fazerin punaisesta)
100 g rasvaa
½ purkkia Mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria
Mascarponen sijaan voi laittaa myös maustamatonta tuorejuustoa.
Sulata suklaa. Sekoita voi ja juusto tasaiseksi massaksi. Lisää sula suklaa ja sokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes kreemi on kuohkeaa.
Kreemi on tärkeää levittää mahdollisimman tasaisesti kakun päälle, koska marsipaanin läpi kaikki muhkurat näkyvät. Oman kakun suhteeni en aivan onnistunut.
*
Ja kakun kaverina on pullollinen Alkosta löytynyttä Tuike-glögiä, jota ohentamaan tosin tavallista glögiä :)
Hauskaa ensimmäistä adventtia!
- susa lee
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti