sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Union Jack -marsipaanikakku


Vuoden kohutuimmista häistähän sitä siis oli perjantaina kyse. Juhlan kunniaksi tein häävalvojaisiin Englanti-teemaisen kakun. Hiukan ohjetta kakun tekoon:

Sokerikakku (tehty n. 22 cm halkaisijaltaan vuokaan)

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Vaahtoon lisätään jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Muista voidella ja jauhottaa vuoka esim. korppujauhoilla.
Paistetaan 175 asteessa 30-60 minuuttia. (0massa uunissani aika pienessä vuuassa oli melko tarkka 30 minuuttia)


Kakku on täytetty, kuten viimeksikin marsipaanikakkua tehdessäni, valkosuklaa-nougatmoussella sekä vadelmilla. Kostutin myös joka kerrosta kevyesti maidolla.

Marsipaanin ja kakun välissä on suklaakreemikerros:

175 g taloussuklaata
50 g rasvaa
1/3 purkkia maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja juusto tasaiseksi massaksi. Lisää sula suklaa ja sokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes kreemi on kuohkeaa.

Marsipaanin kauliminen sujuu paremmin, kun sirottelet pöydän pinnalle ja kaulimeen tomusokeria estämään tarttumista. Tomusokeri jättää marsipaanin kuitenkin "tomuiseksi", jonka lopuksi käsittelin valelemalla pullasudin kanssa valmiin kakun pinnan vedellä. Jännitin hieman, miten väreille käy, mutta eivät levinneet.


- susa lee

1 kommentti:

  1. Kello on Urban Outfitterssiltä. http://www.urbanoutfitters.co.uk/karlsson-book-clock/invt/5527401090200/&bklist=icat,5,shop,home,homecategories,clocks

    VastaaPoista