maanantai 11. heinäkuuta 2011

Täydellinen mutakakku

olen vihdoin löytänyt sen, täydellisen ohjeen mutakakkua varten. Rakastan näet Frödingen pakasteesta löytyvää mutakakkua, enkä ole aiemmin vielä saanut aikaiseksi mitään siihen verrattavaakaan. Tämä Maku-lehden (nro Kesä 3/2011) ohjeesta varioimani resepti on nyt Se Oikea.



Mutakakku

150 g tummaa suklaata, esim. taloussuklaata
50 g voita
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ dl maissitärkkelysjauhetta
1 tl levinjauhetta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuuan reunat ja jauhota kaakaojauheella. Sulata voi ja suklaa yhdessä, itse teen tämän mikrossa.

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää pikku hiljaa valkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen. Yhdistä kaakaojauhe sekä maissitärkkelys. Lisää seos munavaahtoon ja sekoittele varovasti yhteen. Lisää lopuksi suklaavoisula.

Kaada taikinaseos vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Itselläni vanhassa uunissa olisi vaatinut enemmänkin aikaa, kakku jäi ehkä hieman turhan löysäksi (siitä johtuu jokseenkin epäesteettinen kuva ^^'). Kokeilemalla sekin selviää.

Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla.

- susa lee

1 kommentti: