keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Minttusuklaajuustokakku ja variaatiot

Kun on tullut mainittua yhdeksi blogin teemaksi leivonta, voisi siihenkin aiheeseen syventyä. Rakastan leipomista, sitä ei vain tule tehtyä kovin usein ilman erityistä syytä, koska rakastan myös syömistä. Tämänkin kakun tekemisestä on hiukan aikaa jo.
Löysin kakun ohjeen useampi vuosi sitten jostain lehdestä, en kykene muistamaan mistä. En ole tehnyt ohjeelle mitään, se on kerrassaan täydellinen. Kerran varioin mintun tilalle chilin, käytin Fazerin exclusive chilisuklaalevyä. Yksinkertaisesti vaihdoin tavallisen suklaan ja mariannerouheen tilalle saman verran chiliä, ja käytin pohjassa tavallisia dominoita.


Minttusuklaajuustokakku

Pohja:
175 g Domino minttu -keksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
250 g taloussuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g (yksi pussi) Mariannerouhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Aseta 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka(ilman pohjaa) tarjoilulautaselle. Jauha dominokeksit ja sulata rasva. Sekoita jauhetut keksit ja voi ja taputtele seos tasaiseksi vuan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata suklaa, itse sulatan mikrossa, lyhyissä erissä ja välillä sekoittaen. Purista liivatelehdistä vesi ja liota ne tippaan kiehuvaa vettä. Vatkaa keskenään tuorejuusto, Mariannerouhe, kaakaojauhe sekä tomu- ja vaniljasokeri. Lisää sekaan suklaa sekä liivateseos.

Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä. Kaada täyte vuokaan, peitä foliolla ja nosta jääkaappiin yön yli.


Irrota kakku vuoan reunoista. Itse pyöräytän ensin reunojen ympäri veitsellä ja sitten vasta avaan vuoan. Ja olen aina tarjoillut ihan sellaisenaan ilman erityisiä koristeita. Paremman näköisen kakusta saa kun sen pintaa vuokaan kaadettuna tasoittelee hiukan epätasaiseksi, tyylikkäästi :)

**


Omia virheitä kakun teossa on sattunut aiemmin muutamaankiin otteeseen. Jos suklaata ei muista sekoittaa, se palaa keskeltä mikrossa. Onneksi tosin vain paikallisesti, sain nostettua palaneen osion pois. Haju on kuitenkin hirveä.
Kerran myöskin sekoitin purkit kaapissa, ja laitoin kakkuun kuohukerman sijaan ruokakermaa. Vaahdonnut se ei luonnollisesti, mutta muuten tuli kyllä ihan yhtä hyvää kakkua :D


Kuvan tarjoiluehdotuksena on ohessa vaniljajäätelöä sekä uunissa tehtyjä karamellibanaaneja. Banaani on halkaistu kahtia ja asetettu uunipellille. Sisäpinnalle on siroteltu n. 2 ruokalusikallista fariinisokeria. Sitten uuniin, 250 asteessa n. 8 minuuttia.

~ susa lee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti