lauantai 21. huhtikuuta 2012

Avengers -leivokset

Viikon päästä perjantaina on Suomen ensi-ilta Avergers-supersankarielokuvalle. Tästä johdosta vietämme tänään leffailtaa, jossa katsomme jokaisen neljän supersankarin elokuvan: Kapteeni Amerikka, the Incredible Hulk, Iron Man 2 sekä Thor.

Leffailtaa varten päätin hieman leipoa ja testailla samalla uusia elintarvikevärejäni.


Kuorrute on vaniljan makuista sokerimassaa, ja kuvat on maalattu tosiaan elintarvikeväreillä. Värit ovat jauhemuodossa, pieneen nokareeseen jauhetta sekoitetaan alkoholia (minun tapauksessani Absolut-vodkaa) ja sitten maalataan kuin normaalille kankaalle.

Sokerimassan alta löytyy suklaaleivos seuraavalla ohjeella:

Kääretorttupohja:
3 isoa munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
100 g voita
1 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 muna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää seos munavaahtoon ja sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Jäähdytä levy ja murenna kulhoon. 

Hiero voi, sokeri ja kaakao tahnaksi. Lisää muna ja sekoita. .Sekoita seos ja kakkumurut tasaiseksi taikinaksi ja muotoile leivoksiksi. 


Tämän jälkeen kaulin sokerimassan tomusokerin avulla ohueksi levyksi ja päällystin viinerivuokiin asetetut leivokset massalla. 

- susa lee

1 kommentti:

  1. Onko hei hiukan HIENOJA!
    Oon nyt ihan kade, voisitko läettää mulle muutaman postissa?

    VastaaPoista