sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Maailman paras suklaakakku

Ei ole luultavasti aiemmin jäänyt epäselväksi, että rakastan erilaisia suklaakakkuja. Kahvilassa valitsen aina suklaavaihtoehdon, ja hyvin harvoin leivon mitään missä ei olisi suklaata. Ja paras suklaaleivonnainen on sellainen, jossa on vain ja ainoastaan suklaata eri muodoissaan, ei mitään hillosekoiluja. Nyt se voittajaohje on vihdoin löytynyt. Ihanan kostea, täyteläisen makuinen suklaakakku, joka kuorrutetaan ja täytetään runsaalla suklaakuorrutteella. Ja tästä ohjeesta saamme jälleen kiittää amerikkalaisia. Olen Pinterest-orja, ja siellä tuli vastaan mieletön kakun ohje. Alkuperäinen kakun ohje löytyy täältä. Kakku on alunperin valtava, joten muuttelin mittoja vähän järkevämpään kokoon.


Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 rkl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
2 munaa
1,5 dl vahvaa kahvia

Kuorrute ja täyte:
2,5 dl kermaa
400 g maitosuklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhoile kakkuvuoka (itse käytin halkaisijaltaan n. 20-senttistä vuokaa).

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rypsiöljy, piimä sekä kananmunat koko ajan sekoittaen. Lisää kahvi ohuena nauhana. Hyvänä huomautuksena alkuperäisessä ohjeessakin mainittiin, että taikina on todella juoksevaa, eikä sitä tarvitse säikähtää. Näin on tarkoituskin. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja laita uuniin, n. 35 minuutiksi. Kokeile esim. cocktail-tikulla kakun kypsyyttä, niin että taikina ei ole enää juoksevaa. Ota kakku vuuasta ja anna jäähtyä rauhassa.

Sinä aikana kun kakku on uunissa, on hyvä tehdä kuorrute. Laita suklaa ja kerma paksupohjaiseen kattilaan tai vesihauteeseen, niin että suklaa sulaa ja seoksesta tulee tasaista. Jähmettyäkseen seoksen tulee jäähtyä melko kauan, itse tein kuorrutteen heti kun sain kakun uuniin ja silti sai odotella vielä.

Leikkaa kakku 2-3 siivuun, ja laita kakun väleihin ja kuorrutteeksi runsaasti kuorrutetta. Jos tuntee tarpeelliseksi, voi kakkua vielä kostuttaa hieman esim. maidolla.

Olen säilyttänyt kakkua jääkaapissa, ja kakku vain paranee vanhetessaan! Ja onneksi kaikessa suklaisuudessaan kakkua ei edes pysty syömään yhdellä istumalla ^_^

- susa lee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti