lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hääkakku

Menimme miehekkeen kanssa naimisiin viime elokuussa. Olen vannoutunut valmis(tai kenen tahansa paitsi itseni tai äitini)kakkujen vihaaja, joten päätin jo aikaisessa vaiheessa, että hääkakku on tehtävä itse jos siitä haluaa mieleisen. Pitkin aikaisempaa vuotta tuli sitten testailtua erilaisia pohja- ja täytevaihtoehtoja sekä harjoiteltua sokerimassan kanssa työskentelyä.

Kakusta tuli mieleinen, ja vieraatkin kehuivat. Hoksasin kuitenkin nyt yhtäkkiä, etten koskaan jakanut kakun ohjetta tänne kaikkien saataville. Asia on siis hetimmiten korjattava.


Hääkakku

Suklaakakkupohja on Kinuskikissalta, linkki ohjeeseen tässä. Juhlissamme oli n. 70 vierasta, ja toteutin pohjat 7 munan kakkuina. Esillä oli neljä kakkua, ja varalla oli vielä viides. Varakakkua ei kuitenkaan tarvittu. 

Kakku kostutettiin maidolla, ja täytteeksi laitettiin mustaherukkahilloa tuomaan hieman kirpeyttä, sekä vaniljavanukastäytettä, jonka ohje niinikään Kinuskikissalta.

Vaniljavanukastäyte

4 dl kuohukermaa
2 prk (á 120 g) Kidius-vaniljavanukasta
½ dl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja vaniljakreemijauhe.

Täytteellä myös päällystettiin jokainen kakku, mahdollisimman tasaisesti niin sokerimassa asettuu kauniimmin. Kuorrutuksena tosiaan sokerimassaa, Ullanunelma-verkkokaupasta tilattua vaniljanmakuista valkoista massaa. Sokerimassa on kuin marsipaania, mielestäni hieman helpommin käsiteltävää, ja hyvä vaihtoehto pähkinäallergikoille. 

Kakut on koristeltu elintarvikevärillä. Vihreä väri on ostettu apteekista, ja on siis jauhe-muodossa. Värin käyttökuntoon saattamisessa olen käyttänyt vodkaa. "Pääkakussa" on Taru Sormusten Herrasta -kirjasta (ja elokuvista) peräisin oleva sormusruno, maalattu mallia katsoen siveltimellä. Muissa kakuissa on perinteinen kelttikuvio, joka on tuputettu sapluunan läpi. Kelttikuvio on myös rajattu mustalla elintarviketussilla, jotta kuviosta tuli siistimpi ja tarkkarajainen. "Hääpari" on sulhasen tekemä, kyseessä on Warhammer-miniatyyripelin lohikäärmeet, joilla on kummallakin myös ratsastajat. Koristeesta tarkempaa kuvaa miehekkeen blogissa.

  

- susa lee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti