sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Marianne-maustekakku

Muutama postaus sitten esittelin maailman parhaan suklaakakun. Ja viime viikonloppuna havaitsin, että siitä tulee myös maailman mahtavin kuivakakku. Paitsi ettei se ole yhtään kuiva - mielettömän kostea, upean aromikas! Kun mietin kakkua maustekakun muotoon, ajattelin että se kaipaa kuitenkin pientä twistiä. Kaapissa pyöri tarjouksesta löytynyt Marianne-rouhepussi. Kumosin pussukan hyväksi todettujen ainesten sekaan, ja lopputulos oli kivan minttuinen, ja kaikki rouhepalat olivat sulaneet uunissa osaksi kakkua.


Marianne-maustekakku

3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 rkl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
2 munaa
1,5 dl vahvaa kahvia
1 pss Marianne-rouhetta

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhoile kakkuvuoka tai pyyhkäise pölystä silikonivuoka.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rypsiöljy, piimä sekä kananmunat koko ajan sekoittaen. Lisää kahvi ohuena nauhana. Lopuksi sekoita löysän taikinan sekaan pussillinen Marianne-rouhetta. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin n. 35 minuutiksi. Kokeile esim. cocktail-tikulla kakun kypsyyttä, niin että taikina ei ole enää juoksevaa. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen vuuasta irrottamista, kakun koostumus on niin kostean pehmeä, että hajoaa helposti vuuasta irrotettaessa.

- susa lee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti