maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sämpylät Texasista

Opiskelujen loppuvaiheet aiheuttavat tuottoisuutta keittiössä. Opinnäytetyötä vältellessä tulee keittiö puunattua ja uusia leivontareseptejä testattua. Tällä kertaa kokeiluun pääsi inspiraatiokansiossa jonkun aikaa pyörinyt klassinen jenkkiresepti: Texas Roudhouse Rolls, kunnon vehnäpullasämpylät.

Sämpylät ovat kunnon vehnähöttöä, vaikka valtaosa käyttämistäni jauhoista olikin sämpyläjauhoja. Sämpylät oikein huutavat täytteekseen majoneesia, pekonia ja muita rapakon takaisia herkkuja!


Sämpylät Texasista

1 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2,5 dl maitoa
½ dl sokeria
7-8 dl jauhoja
2 rkl öljyä
1 kananmuna
1 tl suolaa

Sekoita kädenlämpöiseen veteen pussi kuivahiivaa. Lisää joukkoon maito, sokeri sekä n. 2 dl jauhoja. Anna nestemäisen taikinanalun seisoa kymmenisen minuuttia, niin että pinnalla on kuplia. Lisää öljy, kananmuna ja suola ja sekoita. Lisää jauhoja seokseen, kunnes se on mukavan taikinamaista. Peitä sitten kulho liinalla ja jätä kohoamaan n. puoleksi tunniksi.

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Taikinan kohottua noin kaksinkertaiseksi, kaada taikina jauhotetulle tasolle. Vaivaa taikinaa, ja muovaa sitten neliskanttiseksi "laataksi." Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi sämpylöiksi ja nosta pellille liinan alle vielä kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Paista sämpylöitä esilämmitetyssä uunissa n. 15 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskeita. Uunista tulon jälkeen sämpylät on vielä mukava voidella voisulalla.

Alkuperäinen ohje täältä.

- susa lee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti