En tiedä alkaako karppaus olla jo vähän menneen talven lumia, mutta
silti ystävien kuntokuureista inspiroituneena yritin leipoa vähän
terveellisemmän vaihtoehdon herkuille. Tämän hyydykekakun pohjaan tulee
sokeria, mutta se on helppo vaihtaa makeutusaineeseen. Täytteeseen
laitoin säilykemandariineja, mutta niidenkin vähäinen sokerimäärä on
helppo korvata esim. joillain marjoilla.
Pohja
75 g tummaa suklaata
75 g rasvaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhetta
½ tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen. Aseta uunipellille leivinpaperille irtopohjavuoka ilman pohjaa.
Sulata
suklaa ja rasva paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa muna ja sokeri
vaahdoksi (jos käytät makeutusainetta, ei välttämättä vaahtoa). Lisää sulatettu suklaa-rasva-seos sekä toisiinsa yhdistetyt
kuivat aineet vuorotellen munasokerivaahtoon.
Kaada
seos irtopohjavuokaan, ja laita uuniin 10 minuutiksi. Pohjan on
tarkoituskin jäädä mukavan pehmeäksi. Anna jäähtyä ennen täytteen
laittoa.
Täyte
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 prk mandariinilohkoja omassa mehussaan
5 liivatelehteä
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, ja sekoita
mukaan maitorahka. Sekoita varovasti sekaan mandariinilohkot. Kuumenna
kiehuvaksi tilkka vettä, ja liuota ylimääräisestä kylmästä vedestä
puristetut liivatelehdet veteen. Kaada liivateliuos muun täyteseoksen
sekaan, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku
hyytymään jääkaappiin yön yli (itselläni oli kiire joten kokeilin
kikkaa. Nostin kakun pakkaseen n. 40 minuutiksi ja sitten puoleksi
tunniksi jääkaappiin. Hyvin hyytyi.).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti