torstai 21. maaliskuuta 2013

Vähähiilihydraattinen hyydykekakku

En tiedä alkaako karppaus olla jo vähän menneen talven lumia, mutta silti ystävien kuntokuureista inspiroituneena yritin leipoa vähän terveellisemmän vaihtoehdon herkuille. Tämän hyydykekakun pohjaan tulee sokeria, mutta se on helppo vaihtaa makeutusaineeseen. Täytteeseen laitoin säilykemandariineja, mutta niidenkin vähäinen sokerimäärä on helppo korvata esim. joillain marjoilla.


Pohja
75 g tummaa suklaata
75 g rasvaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhetta
½ tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen. Aseta uunipellille leivinpaperille irtopohjavuoka ilman pohjaa.

Sulata suklaa ja rasva paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi (jos käytät makeutusainetta, ei välttämättä vaahtoa). Lisää sulatettu suklaa-rasva-seos sekä toisiinsa yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen munasokerivaahtoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan, ja laita uuniin 10 minuutiksi. Pohjan on tarkoituskin jäädä mukavan pehmeäksi. Anna jäähtyä ennen täytteen laittoa.

Täyte
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 prk mandariinilohkoja omassa mehussaan
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, ja sekoita mukaan maitorahka. Sekoita varovasti sekaan mandariinilohkot. Kuumenna kiehuvaksi tilkka vettä, ja liuota ylimääräisestä kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet veteen. Kaada liivateliuos muun täyteseoksen sekaan, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli (itselläni oli kiire joten kokeilin kikkaa. Nostin kakun pakkaseen n. 40 minuutiksi ja sitten puoleksi tunniksi jääkaappiin. Hyvin hyytyi.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti