Suklaamuffinit
12 kpl
150 g rasvaa
1 ½ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
100 g tummaa suklaata
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset (säästä valkuaiset kuorrutetta varten!). Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa seokseen. Sulata suklaa esim. mikrossa ja lisää taikinaan.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutetta.
Vaahtokarkkikuorrute
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
Laita kattilaan vesi kiehumaan. Aseta kattilan päälle kulho, johon valkuaiset, sokeri ja suola. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liennut valkuaisten sekaan ja seos tuntuu kuumalta sormeen.
Siirrä seos isompaan astiaan ja vatkaa tehosekoittimella vaahdoksi, lisäten vaniljasokeri sekoittaessa. Vaahdon koostumus muistuttaa sulaneen vaahtokarkin pehmeää sisusta. Pursota vaahto muffinien päälle ja lisää halutessasi nomparelleja koristeeksi.
Sinut on haastettu! :)
VastaaPoistaKäy lukemassa ohjeet osoitteesta http://latraaja.blogspot.fi/