lauantai 2. marraskuuta 2013

Mjölnir-kakku

Joskus vain pitää saada näpertää hullujen yksityiskohtien parissa.


Tällaisen tilaisuuden tarjosi uuden Thor-elokuvan tuleminen elokuviin. Ensi-iltaa odotellessa pidimme kaveriporukalla leffaillan, katsoen ensimmäisen osan sekä Avengerssin. Pohdiskelin mitä sitä leipoisi tarjottavaksi, ja ratkaisu olikin itsestään selvä.


Mjölnir-kakku

Pohja
3 isoa munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää seos munavaahtoon ja sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 175 asteessa 10-12 minuuttia.
 
Leikkasin kakkupohjan sopivan kokoisiksi paloiksi ja kasasin vasaran muotoiseksi pinoksi, muotoillen kulmia. Kakkulevyjen väliin laitoin kostutukseksi maitoa, kinuskikastiketta sekä Valion kreikkalaista jugurttia persikkahillolla. 
 
 
Kuorrute olikin hieman hankalampi harmaan värinsä takia. Päätin kokeilla, ja sekoitin paketin sokerimassaa ja kahdeksan Kick-patukkaa massaksi. Kerralla oikein, sävystä tuli epätasaisen harmaa, mikä sopi kivivasaraan täydellisesti. Lakritsi teki kuorrutteesta vain todella tahmeaa. Päädyinkin päällystämään leivontatason ja kaulimen kelmulla, jotta kuorrute ei ottaisi kiinni. Kiveen onneksi sopii myös muovin tekemä ryppyinen pinta ^^'

Vasaran varsi oli seuraava ongelma, koska halusin periaattellisesti senkin olevan syömiskelpoinen. Ostin jäätelökoristevohveleita ja lakurullia, ja kasasin hurjan virityksen kuudesta vohvelitangosta sulatetun sokerin avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti