sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pekaani-suklaabrownie

Minulla on ollut hyvä vakiintunut amerikkalaistyylinen brownie-ohje, jota olen tehnyt aina pahimpaan suklaanhimoon. Siitä on kuitenkin puuttunut SE JOKIN. Onneksi sain töissä vinkin hyvään pähkinäkuorrutteeseen, joka sopii niin makeaan kuin suolaiseenkin ruokaan. Kokeilin tuota kuorrutetta nyt ensimmäistä kertaa, ja voin sanoa että olen myyty.

Joten, nyt jakoon se juuri oikeanlainen suklaabrownie. Brownie-ohje on alun perin keittokirjasta "Suklaaunelmat." Kuorruteohje on täältä.


Pekaani-suklaabrownie

100g voita
175g sokeria
75g fariinisokeria
125g suklaata
1 rkl tummaa siirappia
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta (tai ~2tl vaniljasokeria)
100g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

Kuorrute
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita
2,5 dl paloiteltuja pekaanipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota nelikulmainen uuni- tai muu kakkuvuoka, ja aseta siihen leivinpaperi.

Laita paksupohjaiseen kattilaan voi, sokerit, suklaa sekä siirappi. Kuumenna kunnes seos on sulanut tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää sekaan munat ja vanilja. Lisää seos kattilasta mukaan ja sekoittele tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Tee kuorrute yhdistämällä aineet keskenään. Nostele kuorrutetta tasaisesti brownie-taikinan päälle. Paista leivonnaista n. 35 minuuttia. Brownie saa jäädä reilusti kosteaksi keskeltä. Parhaillaan esim. vaniljajäätelön kanssa nautittuna.

1 kommentti: