keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Daim-sitrusjuustokakku marengilla

Reseptien varioiminen on suosikkiharrastuksiani. Kun löydän jonkin hyvän tuntuisen ohjeen, saatan ensimmäisellä leivontakerralla noudattaa reseptiä. En kuitenkaan ikinä enää toisella kerralla, ja hyvin harvoin teen montaa kertaa tismalleen samanlaista leipomusta. Yksi tällaisista harvinaisuuksista on ollut daim-valkosuklaa-juustokakkuni, varma ja hyvä.

Viimeksi juustokakkua väkertäessäni halusin kuitenkin tehdä jotain aivan uutta, mutta silti varmalla onnistumisella. Siksi tähän variaatiooni hain inspiraatiota Hellapoliisin kakkukansioista, ja yhtenä elementtinä päätin hyödyntää daim-valkosuklaakakkuani. Ja tällainen lopputulos syntyi:


Daim-sitrusjuustokakku

2 kpl paketti valmiita marenkilevyjä
purkki säilykemandariineja

Alempi kerros
2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 isoa daim-patukkaa murskattuna

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa esim. mikrossa, vaahdota kerma. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, sokerit ja sulatettu suklaa. Kuumenna sitruunamehu vesitilkan kanssa kiehuvaksi ja liota sekaan ylimääräisestä nesteestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteeseen ja lopuksi kääntele sekaan suurin osa daim-murskasta (säästä pieni osa koristeluun). Aseta 20 cm irtopohjavuoka tarjoilulautaselle, laita vuuan sisään yksi marenkilevy ja kaada alempi kakkukerros levyn päälle.

Ylempi kerros
2 dl vispikermaa
1 purkki maitorahkaa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää sekaan maitorahka, sokerit ja sitruunamehu. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa kiehuvaksi ja liota sekaan ylimääräisestä nesteestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteeseen. Aseta alemman täytekerroksen päälle toinen marenkilevy, ja kaada päälle ylempi täytekerros.

Nosta kakku jähmettymään kylmään (yön yli jääkaapissa tai jos on kiire, puoli tuntia pakastimessa, ~2 tuntia jääkaapissa). Irrota irtopohjavuuan reunat kakun ympärillä ja koristele daim-murskalla ja mandariinilohkoilla.

Ilmeisesti marenki laittoi kakun "itkemään", vetistämään, joten kakku on parhaillaan ulkonäöllisesti pienen ajan sisällä. Itse valmistin kakun pakastimen kautta yhteensä kahden tunnin hyydytyksellä, ja hyvää tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti