maanantai 28. maaliskuuta 2016

Punaherukka-sitruunajuustokakku

Hyvää pääsiäistä!

Juhlapyhien viettoon halusin tehdä värikkään, ja makean pirtsakan kakun peli-iltamme herkkupöytään.



Lopputuloksena syntyi tällainen raikkaan makea juustokakku punaherukkatäytteellä, oreo-pohjalla, ja väliin piilotettuna yllätyksenä sitruunavanukaskerros!
Oreot voi helposti korvata tavallisilla dominoilla, itselläni pyöri kaapissa tuliaislaatikko niin hyödynsin käyttöön.

Punaherukka-sitruunajuustokakku

Pohja

20 kpl oreo-keksejä
50 g voita

Murskaa keksit täytteineen tehosekoittimessa. Sulata voi, ja lisää keksimurskan sekaan. Aseta 20 cm irtopohjavuuan reunat haluamallesi tarjoilulautaselle, ja painele pohjakerros vuuan sisään lautaselle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sitruunavanukas

5 rkl sitruunamehua
½ dl sokeria
2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1 rkl voita
2 kananmunan keltuaista

Laita kaikki aineet keskenään paksupohjaiseen kattilaan, ja sekoita yhteen. Kuumenna seos hellalla koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Varo polttamasta pohjaan. Nosta hetkeksi jäähtymään.

Punaherukkaseos

4 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl punaherukoita (jäisenä)
5 liivatelehteä
½ dl appelsiinituoremehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vaahdota kananmunanvalkuaiset kiiltäväksi, kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sekaan sokeri, tuorejuusto ja soseutetut punaherukat. Kuumenna tuoremehu kiehuvaksi, ja liota pehmenneet liivatelehdet mehuun. Kaada seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.


Nosta keksipohja jääkaapista esiin. Kaada sitruunavanukas pohjan päälle ja painele tasaiseksi. Vanukkaan ei tarvitse yltää reunoihin asti, vaan jää noin sentin päähän reunoista piiloon yllätykseksi. Kaada pohjan ja vanukkaan päälle punaherukkaseos.

Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Koristelin pohjan Dr. Oetkerin värikkäillä rakeilla juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti