lauantai 19. lokakuuta 2013

Rocky Road Brownies

Tervehdys pitkästä aikaa. Olen leiponut viime kuukausina vähäisesti, ja silloinkin vanhoja tuttuja tai epäonnistuen kokeiluissani. Nyt vihdoinkin sain jotain bloggaamisen arvoista aikaiseksi.
Kokeilin aiemmin tänä vuonna amerikkalaista mutakakkubrownieta tällä ohjeella.
Kokeilin aiemmin tänä vuonna dumlepähkinäkakkua tällä ohjeella.

Kumpikaan näistä ohjeista ei kuitenkaan ihan täysin kolahtanut - paljon hyviä puolia, mutta jotain jäi puuttumaan. Päätinkin yhdistellä ohjeita mieleisekseni, ja tämä kombo olikin toimiva. Nimi on tosin kokeilulle hieman ontuva, jätin nimittäin tällä kertaa pähkinät pois johtuen elokuvailtaseurueen allergikosta =D Mutta nyt on kokeiltu, että ohje on varsin toimiva myös ilman pähkinöitä.


Rocky Road Brownies

Pohja
250 g voita 
5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 munaa 
1 tl vanilja-aromia
ripaus suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vaahtokarkkeja 

Kuorrute
200 g suklaata
50 g voita
(100 g pähkinöitä)

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita keskenään ainekset vaahtokarkkeja lukuunottamatta. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa n. 15 minuuttia. Ota brownie-pohja uunista, levitä päälle tasaiseksi kerrokseksi vaahtokarkit ja laita takaisin uuniin 4-5 minuutiksi. Anna jäähtyä.

Tee kuorrute odotellessa. Käytin suklaana 2/3 maitosuklaata ja 1/3 tummaa suklaata. Sulata suklaa ja voi yhdessä, joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Jos käytät pähkinöitä, lisää ne valmiiseen kuorrutteeseen. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja jätä jähmettymään vähintään 30 minuutiksi.
Leikkaa brownie-paloiksi ja tarjoa.

2 kommenttia:

  1. Hei vautsi, tätä mä kokeilen kyllä seuraavaksi! Kuolettavan hyvän näköistä :p Mutta puuttuuko tuosta pohjan ohjeesta nyt suklaa, paljonko sitä tulee?

    VastaaPoista
  2. oho, hups, sellainen pikku-unohdus :D Lisään saman tien

    VastaaPoista